Boshuys Best Omgeving Sonse Heide 3
Boshuys Best Omgeving Sonse Heide 3

Er is van alles te beleven
in de omgeving!

Boshuys Best Museum Bevrijdende Vleugels 11

Beleef het zelf in het Historia Park!

't Boshuys is onderdeel van Historia Park. Door haar bijzondere ligging tussen de bossen is Historia Park dé ideale plek voor een ontspannen dagje uit. Na een bezoek aan de musea is het heerlijk bijkomen in de brasserie.

Naast de brasserie en de diverse eventlocaties vind je op dit park twee prachtige musea; Museum Bevrijdende Vleugels en Museum Spelebos.

Boshuys Best Museum Bevrijdende Vleugels 10

Museum Bevrijdende Vleugels

In dit imposante museum staat de bevrijding van Zuid Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog centraal. Wat heeft geleid tot deze oorlog? Documenten, foto's en diapresentaties belichten de achtergronden en oorzaken.

De bezetting, de onderdrukking en de uiteindelijke bevrijding, vooral in Nederland, komen uitvoerig aan bod. In een aantal hallen krijg je - onder andere met behulp van diorama's - een indruk van verschillende belangrijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. Wil je alles bekijken? Reken dan op een bezoektijd van twee tot drie uur.

OPENINGSTIJDEN

Museum Bevrijdende Vleugels is geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Kijk voor de toegangsprijzen, de actuele openingstijden en openingstijden tijdens schoolvakanties op www.bevrijdendevleugels.com. Het museum is van half november tot en met eind maart gesloten.

Museum Spelebos Best Nostalgisch Speelgoed

Museum Spelebos

Beleef het spelen van toen weer op een nieuwe eigentijdse manier bij Museum Spelebos. Verspreid over het museum vind je verschillende spellen die je zelf uit kunt proberen. Kinderen kunnen buiten heerlijk schommelen in de bostuin.

OPENINGSTIJDEN

Museum Spelebos is geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Kijk voor de toegangsprijzen, de actuele openingstijden en openingstijden tijdens schoolvakanties op www.spelebos.nl. Het museum is van half november tot en met eind maart gesloten.

Neem alvast een voorproefje!

Contact

0499 - 375289

Mail ons

Kom langs!